jeff espinoza

maandag, 17 april, 2023 - 20:00

Jeff Espinoza (zang, gitaar, mondharmonica) is afkomstig van Los Angeles. Hij volgde psychologie en etnische studies en werkte met jonge autistische mensen. Daarnaast was er altijd de passie voor muziek. Hij studeerde compositie, werkte tien jaar aan belcanto met Inés de Rivadeneira om zijn vocale techniek te ontwikkelen, nam albums op en proefde de geneugten van het podium.

Een groot avontuur dat hem in staat stelde om te werken met geweldige muzikanten zoals The Blues Brothers, Steve Ray Vaughan, Lonnie Brooks, Junior Wells en The Fabulous Thunderbirds, om er maar een paar te noemen. In de loop der jaren heeft Jeff een oeuvre van honderden nummers bijeen geschreven.

Begin jaren tachtig verhuisde hij naar Spanje waar hij speelde met 'Flying Gallardos', met wie hij zijn eerste album op Iberische bodem opnam. Hij werd leadzanger en tekstschrijver van Vargas Blues Band, en later van de groep Red House.

Zijn album 'Gypsy Runner' werd alom geprezen en Jeff Espinoza werd uitgeroepen tot Artiest van het Jaar 2015 door Manolo Fernandez van Radio Nacional in Spanje. Eind 2021 volgde een tweede album, 'Breathe', met zijn nieuwe band Jeff Espinoza en The Gypsy Runners, en in 2022 kwam 'Songs for remembering' uit.

Vanavond brengt hij zijn smakelijke mix van folkmuziek, country, blues en rootsrock.

https://soundcloud.com/jeffespinozaofficial

https://www.facebook.com/jeff.espinoza.180