Bruno mertens

vrijdag, 5 november, 2021 - 20:00 tot donderdag, 2 december, 2021 - 23:45

"Bruno Mertens woont en werkt in Wondelgem (Gent). Hij volgde zijn eigen weg na de opleidingen keramiek en grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunst te Gent.

Spelen zonder grenzen, dat doet Bruno Mertens in zijn atelier. Het is een plek waar hij elke dag weer werkt aan artistieke zelfbevrijding – steeds verder weg van dogma’s en verwachtingen, steeds dichter bij zichzelf, bij wat hem plezier verschaft. Er is geen regel behalve dat de ratio even op sluimerstand mag, en de gevoelsintelligentie mag regeren. Buikgevoel dicteert, tot een logica wordt gevonden in de onlogica, tot een harmonie wordt gevonden in het onevenwicht. Met hout, acrylverf, canvas, plastic en andere afgedankte materialen werkt hij aan een oeuvre dat grillig zijn eigen oprechte weg zoekt.

De achtergrond, dat wat verborgen blijft, fascineert hem meer dan wat zich afspeelt op het voorplan. De kleine kantjes en barstjes in ons bestaan, het menselijk deficit, het besef dat we in zekere zin blijvend onaf zijn. Met de oppervlakte neemt deze kunstenaar geen genoegen, steevast graaft hij naar een diepere laag.”

Annelies Vanbelle
https://www.theartcouch.be/tezien/bruno-mertens-de-schoonheid-van-het-ve...

https://www.brunomertens.be/