plan catnip

zaterdag, 30 november, 2019 - 21:00

Een drummer die zacht kan spelen, die vellen streelt en cymbalen laat klinken als etherische engelenbelletjes, maar die er af en toe ook graag een goei lap op geeft.
Een gitarist die denkt in beelden, en die beelden vervolgens in klanken weet om te zetten (al is er in het repetitiekot soms enige verwarring tussen paard1 en paard2, waaien, regenbogen en de intro van "dat ene" liedje en die van "dat andere").
Een bassist die nog niet heel lang meespeelt, en die soms nog rare ogen trekt bij de beeldende beschrijvingen, maar die, desgevraagd, ook wel efkes "iets" doet in dat rare liedje waarvan we zo goed niet kunnen zeggen wat hij daar nu precies zou moeten doen.
En dan 'Den Baas' tegen wil en dank, die eerst zomaar liedjes maakte, tot die liedjes vonden dat ze ook gehoord moesten worden. Waarop Den Baas onderdanig op zoek ging naar muzikanten. En bij langdurige onvindbaarheid van een bassist dan ook maar toetsen ging spelen, terwijl ze eigenlijk alleen maar wilde zingen.
Enfin, dat kwartet noemt zich Plan Catnip.
En het plan is u mee te nemen op heerlijke muzikale uitstapjes, langs door katten geregeerde werelden, door diepe dalen, over hoge bergen, langs regenbogen en vrolijk galoperende paarden.

Katty De Weerdt (toetsen, stem)
Joris Bleys (gitaar)
Stafford Tear (bas)
Wim Verhulst (drums)