bierproeverij met jan foubert

vrijdag, 22 februari, 2019 - 20:00

Proeverij wereldbieren.

België is een klein land gelegen op het centrale kruispunt van Europa. Dit is één van de verklaringen voor onze bierrijkdom. Bij deze proeverij verlaten we het kruispunt, en verkennen we de bieren die elders in de wereld het bierlandschap bepaald hebben.
Jan Foubert, onze huisbiersommelier, gaat in deze proe­verij op zoek naar bieren die, elk op hun manier, een invloed hebben of hadden op het globale bierpalet. Hierbij halen we de wereld (voornamelijk Europa, maar ook van ver daarbuiten: Tsjechië, Beieren, Italië, Schotland, Japan, Verenigde Staten...) tot in Den Hopsack. Ook die vierde dimensie, de tijd, zullen we proberen te slechten. Proef bieren die aan de wieg stonden van de craft­beer revolutie! Ervaar zelf hoe de ruis bij het kopiëren leidde tot nieuwe interpretaties, nieuwe stijlen en grootse revoluties. We eindigen onze reis doorheen tijd en ruimte met een blik op de nieuwste biertrends in craftbeerland.
Wij beloven u na afloop weer veilig in Den Hopsack af te zetten, waar u natuurlijk welkom bent om na te tafelen aan den toog. Ook wie niet gediend is van grootspraak is welkom op deze proeverij, met bieren van verschillende stijlen, trends en origines. Er valt iets bij te leren, er valt lekker gerief te drinken. Kom dus af!

Deelnameprijs voor leden is 8 € en 12 € voor niet-leden.
Inschrijven via info@denhopsack.be